Kaj Munks liv og digtning

Tidspunkt

17. april 2024 kl. 19:15

Hanne Munk

Teolog

Det er i år 125 år siden, at Kaj Munk blev født, og han er stadig aktuel.

Den blå anemone er næsten blevet en nationalsang, og skuespillet Ordet bliver til stadighed opført både i Danmark og udlandet. Desuden ved de fleste, at Kaj Munk blev likvideret af Gestapo under besættelsen.

Men hvor meget kender vi til mennesket Kaj Munk? Hvem var den lille dreng fra Maribo, der blev forældreløs som 5-årig og voksede op hos plejeforældre på Vestlolland? Hvem var den unge mand, der ikke kunne bestemme sig til, om han skulle være digter eller præst, og som endte med at blive begge dele?

Hvem var den unge pige, Lise fra Vedersø, der som 19-årig blev hvirvlet ind i den 11 år ældre Kajs omtumlede liv, og som blev hans livsledsagerske i næsten 15 år, en uvurderlig støtte og en balancerende modvægt, og med hvem han fik 5 børn?

Og hvordan gik det til, at denne digterpræst udløste landesorg, da han blev skudt på Hørbylunde Bakke den 4. januar 1944?

Disse spørgsmål og meget mere vil Hanne Munk belyse i sit foredrag.

Hanne Munk er teolog fra Københavns Universitet. Hun fik aldrig embede som præst, men har undervist på en kristen friskole og på højskole og har i flere år holdt foredrag. Hun blev gift med Kaj Munks søn Arne, som døde i 2011. Selv blev hun boende i Vedersø indtil juni 2023, hvor hun flyttede tilbage til sin fødeø, Lolland.

Sted

Odense Friskole
Hjallesevej 2, 5000 Odense C

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.