Håb midt i klimakrisen?

Tidspunkt

24. Oktober 2023 kl. 19:00 

Mickey Gjerris

Teolog og bioetiker

”Klimaforandringerne er vor tids største udfordring”
(SVM-regeringen i april 2023)

 ”Vi er på vej mod klimahelvede og  har stadig foden på speederen”
(FN’s generalsekretær António Guterres ved klimatopmødet COP27)

Klimaforandringerne er her og nu. Tørke, skybrud, varmerekorder, skovbrande. Arterne uddør med samme hast, som da dinosaurerne forsvandt. Situationen kan virke håbløs og det kan være svært at formidle et håb for fremtiden, hvis man samtidig vil være ærlig om situationen og fremtidsudsigterne. Nytter det overhovedet noget at handle lokalt, når krisen er global?
Men uden håb er det svært at motivere mennesker til at begynde at ændre deres liv. Skal vi finde mod og lyst til at tage fat ved roden af problemerne, må vi derfor genfortælle historien om, hvem vi er, og hvilken rolle vi har i den natur, som bærer vores liv.
Mickey Gjerris vil diskutere disse spørgsmål og give sit bud på, hvordan vi på en gang kan se situationens alvor i øjnene og leve med glæde og livsfylde.
Mickey Gjerris er teolog og bioetiker, medlem af Etisk Råd 2011-2016. Modtog sidste år på Grundlovsdag Ebbe Kløvedal Reichs Demokratistafet. Hans seneste bog udkom i foråret 23, med titlen Det er også dit ansvar, når EU ikke redder planeten.

Sted

PHØNIX
Schacksgade 39, 5000 Odense C

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.