Den moderne mand anno 2024

Tidspunkt

13. marts 2024 kl. 19:00

Kenneth Reinicke

Lektor i mandeforskning ved Roskilde Universitet

Når cykelrytteren Jonas Vingegaard stiller sig op på podiet på Champs Élysées i Paris med sit lille barn på armen, og når stærke mænd som vicestatsminister Jakob Ellemann og håndboldspilleren Mikkel Hansen melder sig syge med stress, er det så manden af i dag, vi møder?

Men hvem er han egentlig, den moderne mand? – og hvorfor er han blevet, som han er? Og hvordan passer han ind i dagens samfund? Skal han bare arbejde endnu mere – eller skal han tage mere barsel og flere sygedage? Skal han lade sig ligestille med kvinderne? Og hvordan har han det med #MeToo? 

Ja, de traditionelle kønsnormer er under forandring – måske ligefrem i opløsning. Den moderne mand skal finde sin plads i denne næsten revolutionære proces. Kan han det – vil han det?

Nu skal han ikke længere være et lidt fraværende skaffedyr, men engagere sig mere i sine små børn og tage mere ansvar for hjemmet. Det gode er så, at det i dag ikke bare ses som noget feminint at være sammen med små børn, men i mange kredse også noget maskulint. 

Kenneth Reinicke, lektor i mandeforskning ved Roskilde Universitet, vil gøre os meget klogere på manden anno 2024. Reinicke har skrevet et utal af artikler og flere bøger om manderollen og været en flittig deltager i ligestillingsdebatten.

Sted

Sankt Knuds Gymnasium
Læssøegade 154, 5230 Odense M

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.