Satirikeren Anna Juul er psykisk syg: Er systemet lige så sygt?

Tidspunkt

4. april 2024 kl. 19:00

Anna Juul

Satiriker

 

(Foto: Fryd Frydendahl – fra Folkemødet 2023)

Vi kender hende mest som den sjove og satiriske manuskriptforfatter til Den Korte Radioavis på den hedengangne Radio24syv – eller som hovedpersonen Veronika Katinka i DR3-serien Min kamp.

Men for 30-årige Anna Juul er psykisk sygdom hverdag. Og det fortæller hun gerne om. Jeg har fuld plade i psykiatrien, siger hun.

Jeg er glad for at have fået diagnoser. Og jeg er glad for, at min sygdom bliver taget alvorligt. Men jeg sætter spørgsmål ved, om det psykiatriske system er til den store hjælp for psykisk syge mennesker.

Jeg kan sagtens arbejde, og jeg synes også, jeg har et godt liv.  Men det ér et problem at være psykisk syg, og det ér sværere for mig end for andre mennesker. Det tror jeg skyldes, at samfundet er virkelig dårligt indrettet for folk, der falder lidt uden for normalen. Vi har et samfund, hvor vi kun kan snakke om de svære ting, når de er overstået.

Jeg vil det modsatte: nemlig tale åbent og ærligt og upfront om alt det svære. Og med humor. Man kan jo sagtens grine og være ulykkelig på samme tid.

Og netop humor gør Anna Juul ekstra værd at lytte til. Hun kan fortælle om psykisk sygdom, uden at vi alle sammen ryger ned i kulkælderen.

Sted

Sankt Knuds Gymnasium

Læssøegade 154, 5230 Odense M

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.