En gudfrygtig konge og trolddomsforfølgelser

Tidspunkt

19. februar 2024 kl. 19:00

Louise Nyholm Kallestrup

Professor i historie ved SDU

Louise Nyholm Kallestrup er professor i historie ved SDU og har forsket i trolddomsforfølgelser i mere end 20 år.

Allerede som studerende kastede Louise Nyholm Kallestrup sig over historiske kilder til belysning af den periode i europæisk historie, hvor primært kvinder blev hængt ud og straffet hårdt for hekseri og trolddomskunst. Siden har hun kortlagt et hav af kilder og på den baggrund lagt et puslespil om heksene og deres forfølgere, som har givet os en ny og mere helstøbt indsigt i en vigtig epoke i vores fælles fortid.

I øjeblikket leder hun et projekt om gudfrygtighed og trolddom, hvor hendes eget delprojekt omhandler Christian 4. og trolddomsforfølgelserne.

Christian 4. er en af danmarkshistoriens mest kendte – og omstridte – konger. Han er kendt som renæssancekongen, der gav København smukke bygningsværker som Rundetårn og Børsen, men også som den politiske fantast, der kørte rigets finanser i sænk i Trediveårskrigen. Og så er han blevet kaldet Heksejægerkongen, fordi han aktivt blandede sig i flere processer mod formodede hekse. I foredraget skal vi høre om nogle af de kendte sager og prøve at forstå, hvilken rolle Christian 4. spillede i sagerne, men også hvorfor han fandt det vigtigt som konge at engagere sig.

Sted

Sankt Knuds Gymnasium
Læssøegade 154, 5230 Odense M

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.