Skæbnevalget i USA - Præsidentvalgets spilleregler og det amerikanske demokrati

Tidspunkt

18. januar 2024 kl. 19:00

Jørn Brøndal

Professor i amerikanske studier

Jørn Brøndal er professor i amerikanske studier og leder af Center for Amerikanske Studier ved SDU. Han optræder meget ofte som kommentator på radio og tv (Deadline fx), ikke mindst ved dækningen af amerikansk politik og racerelaterede spørgsmål.

I 2020 vandt Jørn Brøndal Syddansk Universitets forskningsformidlingspris 2020. Han er en særdeles rutineret foredragsholder, som med stor indsigt livligt deler ud af viden, grafiske eksempler og klare pointer.

I sit foredrag gør Brøndal status over den politiske situation i USA op til præsidentvalget den 5. november 2024.

Hvordan foregår et præsidentvalg? Hvad er primærvalgene for en størrelse?  Hvem fremstår som de stærkeste kandidater? Hvad er baggrunden for den voldsomme politiske polarisering i USA?  Hvad afgør mon præsidentvalget? Fungerer USA´s demokrati overhovedet?

Spørgsmålene hober sig op. Tag med på en rutsjebanetur gennem de seneste års amerikansk politik, samt et kig i krystalkuglen, når Jørn Brøndal tager disse og en række relaterede spørgsmål op til behandling.

Efter Brøndals foredrag er der ingen tvivl om, at vi er godt klædt på til at følge de kommende måneders primærvalg og selve præsidentvalget.

Sted

Sankt Knuds Gymnasium
Læssøegade 154, 5230 Odense M

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.