Turen gik til Vesttyskland

Tidspunkt

7. februar 2024 kl. 19:15

Julie Andersen-Mølgaard

Ph.d. i historie ved SDU

Med udgangspunkt i sin seneste bog Turen gik til Vesttyskland, 2023 vil Julie Andersen-Mølgaard holde foredrag.

I Danmark forbindes masseturismens gennembrud typisk med Tjæreborg og Spies’ charterrejser. Men faktisk begyndte dansk masseturisme før det, nemlig allerede i 1950’erne, da Europa åbnede efter Anden Verdenskrig.

Turen gik til Vesttyskland: Danske turister i Vesttyskland 1949-1970 viser, hvordan Vesttyskland i 1950’erne og 1960’erne blev danskernes foretrukne feriedestination. Gennem analyser af bl.a. interviews, magasiner, postkort og guidebøger belyser bogen, hvordan historien om danskernes rejser til Vesttyskland også er en historie om arven efter Anden Verdenskrig, om Den Kolde Krig, om øget velstand og om danskernes forhold til den store nabo mod syd. Første bølge af dansk masseturisme lagde ikke kun fundamentet til nutidens rejsekultur, den åbnede også øjnene for tusindvis af danskere.
Turen gik til Vesttyskland. Danske turister i Vest-tyskland 1949-1970 er danmarkshistorie fortalt gennem ferie, fjendeland og fritid.

Julie Andersen-Mølgaard (f. 1987) er ph.d. i historie fra Syddansk Universitet og postdoc ved Institut for Historie og Center for Erhvervshistorie på Syddansk Universitet. Hun forsker og underviser i dansk og tysk samtidshistorie samt turismehistorie.

Sted

Odense Friskole
Hjallesevej 2, 5000 Odense C

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.