Fra Den Kolde Krigs afslutning til Ruslands angreb på Ukraine

Tidspunkt

30. Oktober 2023 kl. 19:00 

Erik Kulavig

Lektor emeritus ved SDU

HVORDAN I ALVERDEN KUNNE DET GÅ SÅ GALT?

Gorbatjov afsluttede Den Kolde Krig og indledte omfattende reformer. Jeltsin gik videre og nedlagde kommunismen og Sovjetunionen og indførte det vestlige system i Rusland.
Erik Kulavig, lektor emeritus i russisk og sovjetisk samtidshistorie ved SDU, giver os indblik i, hvordan disse ledere ønskede at integrere Rusland i den demokratiske verden.
Putin gav i begyndelsen af sin regeringsperiode, der blev indledt ved årtusindskiftet, indtryk af, at han ville fortsætte denne kurs. For eksempel lovede han og den amerikanske præsident Bush i 2002, at de ville stå sammen om at forsvare demokratiet og den frie økonomi.

Langsomt men sikkert begyndte Putin imidlertid snart at stramme tøjlerne indenrigspolitisk og anlægge en stadig mere uforsonlig tone over for Vesten.
I 2014 annekterede Rusland Krim, og i februar 2022 gik Kreml med militære styrker, bål og brand ind i Ukraine. Hvad formålet var, står ikke klart i skrivende stund, men det har udviklet sig til en regulær krig, hvor Vesten støtter Ukraine økonomisk og politisk og med våben.

 

Sted

Sankt Knuds Gymnasium
Læssøegade 154, 5230 Odense M

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.