Dansk sprog over sø og land

Tidspunkt

20. marts 2023 kl. 19:15

Michael Ejstrup
Sprogforsker og ph.d. fra Syddansk og Lund Universitet

Sproglig mangfoldighed trives i Danmark og vil uden tvivl også fremover være en del af vores hverdag. Skoler og medier har i flere hundrede år brugt københavnsk som rettesnor for rigtigt og forkert dansk; uden at skelne klart mellem skrift og tale.

Tiden er inde til at øge fokus på forskellene snarere end på ensretning. Fynsk er næsten ukendt for andre end dem, der taler det, og mange talere føler sig utilpasse ved at vælge deres modersmål, når det ikke er københavnsk. Den slags har stor betydning for vores tro på os selv og vores sprog. Tiden er inde til at glæde sig over vores sprudlende sproglige mangfoldighed.

Michael Ejstrup er 61 år, født i Videbæk, taler flere danske dialekter og er ph.d. fra Syddansk og Lund Universitet. Han har forsket i dansk talesprog i mere end 25 år og har udgivet adskillige bøger om emnet og deltager ofte i debatter om dansk sprog i medier.
Desuden er han projektejer af projekt Som man siger, der støttes med 4 mio. kr. af Nordea-fonden. Lyt til podcast, og se video om dansk sprog på www.sommansiger.nu.

Sted

Odense Friskole
Hjallesevej 2, 5000 Odense C

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.