Himmelhøjt jublende, til døden fortvivlet

Tidspunkt

22. januar 2023 kl. 16:00

Nis Bank-Mikkelsen: Bibeloplæser.
Jens Schou: Soloklarinettist.
Anders Singh Vesterdahl: Harmonikaspiller

Anne Franks dagbog: Koncertfortælling – J. S. Bach/Klezmer
Anne Franks dagbog er en af de mest læste bøger i verden, og et af de vigtigste vidnesbyrd om udslettelsen af Europas jøder under Anden Verdenskrig. Anne Frank er under jorden på flugt fra nazisterne. I august 1944 blev familiens gemmested afsløret. Hun blev deporteret, døde i Bergen-Belsen tre måneder før hun ville være fyldt 16, og blot en måned før koncentrationslejren blev befriet af britiske tropper. Den stemme, der møder læseren i dagbogen, er en livlig, klarsynet og selvstændig ung pige med egne problemer, længsler, drømme og håb. Det er i dagbogen, som om hun vidste, at hendes ord skulle genlyde langt efter hendes egen fysiske udslettelse.
I koncertens udvalgte tekstafsnit, møder vi en både jublende og fortvivlet ANNE. Tilsvarende har de musikstykker – koraler af J.S. Bach og traditionelle klezmernumre – både jubelen og fortvivlelsen i sig! Nis Bank-Mikkelsen læser Dagbogen.
Klezmermusikken var jødernes musik og trøst i Østeuropa før 2. verdenskrig og som sådan skæbneforbundet med jødernes historie. Musikerne tager udgangspunkt i den gamle opfordring: at gøre musikken til en ordløs sang, en musik der har gjort sig fri af ordene, og som blot jubler og græder.

Nis Bank-Mikkelsen: Suveræn bibeloplæser. Omvandrende blanding af Aladdin, Bellmann og Rytter.                

Jens Schou: Soloklarinettist med en særlig svaghed for klezmermusikkens melankoli og livsglæde.

Anders Singh Vesterdahl: Fantastisk harmonikaspiller, med verdensmusik som sit speciale. Selv verdensformat. Centralt medlem af The Middle East Peace Orchestra.

 

Sted

Odense Valgmenighedskirke
Dronningensgade 1, 5000 Odense C

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.