Verden i lyset af krigen i Ukraine

Tidspunkt

23. november 2022 kl. 19:00

Mogens Lykketoft
Tidligere finans- og udenrigsminister, formand for Folketinget og formand for FN’s generalforsamling

Bedst som coronapandemien var stort set overstået – i hvert fald i vores del af verden – og vi igen glædede os til at leve det frie og bekvemme liv, blev Europa ramt af en rigtig krig.  Ruslands invasion af Ukraine den 24. februar ændrede med ét slag verdenshistorien, siger man. Men er vi nu et helt andet sted end før den 24. februar? Er vi midt i en iskold krig med Rusland i en ny konfrontation med Vesten?
Støtter vi militær oprustning, fordi vi ikke længere tror på nedrustning? Er det en selvfølge, at vi skal betale meget mere til NATO? Er det en selvfølge, at vi ønsker et stærkt militært Europa?
Lever vi her i Europa trygt og godt under den amerikanske paraply? Eller har USA for meget at se til med Kina og Østasien, til at markere sig om Europa?

  • Tror vi på samhandel som et middel til fred? Tror vi på, at FN er til nogen nytte?
  • Hvad med de fattige lande i navnlig Afrika? Er de – endnu engang – blevet sorteper?

Mange spørgsmål presser sig på i en forandret verden. Vi har bedt tidligere finans- og udenrigsminister, tidligere formand for Folketinget og tidligere formand for FN’s generalforsamling, Mogens Lykketoft, gøre os klogere på den nye verdensorden – både på det store, globale plan og det lille hjemlige.

 

Sted

PHØNIX
Schacksgade 39, 5000 Odense C

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.