Hvad med kulturen? - fra Bomholt til Corona

Tidspunkt

10. november 2022 kl. 19:00

Poul Bache
Tidligere afdelingschef i Kulturministeriet og direktør i Kunststyrelsen og Kulturstyrelsen

Mens en stor del af kulturlivet var lukket ned under corona-restriktionerne, fejrede Kulturministeriet i 2021, at det var 60 år siden Julius Bomholt blev udnævnt til Danmarks første kulturminister.  Hans program var, at staten skulle støtte kunst af høj kvalitet uden at blande sig i indholdet, og at kunst og kultur skulle udbredes til alle i hele landet.
Bomholts kulturpolitik lagde grunden til den støtte til kunst og kultur, som vi har i dag. Men ikke uden konflikter og kampe. Poul Bache fortæller om rindalismen, om kulturkløfterne mellem kultureliten og den bredere befolkning, og om Jens Jørgen Thorsens Jesus-film, der rejste protester over hele Europa.  Vi hører om de mange forsøg på at nedlægge Statens Kunstfond, om Jytte Hilden og dogmefilmene, Brian Mikkelsens kulturkanon, og om Radio Møller, der blev til radio 24-7.
I 2022 er Bomholts kulturpolitiske mål stadig aktuelle. Men hvordan går det med kulturpolitikken og de kulturpolitiske visioner? Og hvorfor er kulturpolitik så besværlig?
Poul Bache har som embedsmand i Kulturministeriet gennem 22 år og under 8 kulturministre beskæftiget sig med kulturpolitik, først som afdelingschef i Kulturministeriets departement, derefter som direktør i Kunststyrelsen og  i Kulturstyrelsen. Efter han i 2015 blev pensionist, har han været bestyrelsesmedlem i forskellige kulturinstitutioner.
I 2021 udgav han bogen Finkultur og mangfoldighed. 60 års dansk kulturpolitik, der fortæller historien om kulturpolitikken siden Kulturministeriet blev oprettet i 1961.

 

Sted

Sankt Knuds Gymnasium
Læssøegade 154, 5230 Odense M

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.