Det hele handler ikke om dig

Tidspunkt

29. september 2022 kl. 19:00

Niels Overgaard

Journalist

Niels Overgaard er uddannet journalist.
Ungdomsårene gav beskæftigelse som fodboldkorrespondent, hjemmehjælper, stilladsarbejder, tjener, pædagogmedhjælper, avisbud, telefonsælger m.m.

I 2009 tog arbejdslivet form, idet han blev uddannet journalist ved Syddansk Universitet. Siden har han været souschef på Ritzau Finans og henholdsvis kommunikationschef og chef for bæredygtighed hos PFA.

Han er forfatter til bestselleren Det hele handler ikke om dig, i hvilken han præsenterer den stoiske filosofi for moderne mennesker. Om emnet siger han:

Hvordan antik filosofi kan være nyttig for moderne mennesker.

Vi lever på mange måder i en forkælet og selvoptaget tid, hvor den materielle velstand og teknologiske udvikling har vist sig ude af stand at løse menneskets eksistentielle problemer. I den antikke stoiske filosofi findes forbavsende relevante og effektive svar. Det er i hvert fald min egen erfaring, og det fortæller jeg mere om i min bog, hvor jeg opdaterer de antikke tanker til fem simple principper, som gør filosofien nemt tilgængelig og brugbar for moderne mennesker. Filosofiens pointer er også relevante i forhold til arbejdslivet, så både bogen og foredragene har også principper specifikt omkring det.
Foredraget tager afsæt i bogen og gennemgår dens væsentligste principper på humoristisk vis.

 

Sted

Sankt Knuds Gymnasium
Læssøegade 154, 5230 Odense M

Kontaktoplysninger

 

 

Email: 

 

 

 

kasserer@oh-odense.dk

 

 

 

 

 

Telefon:

 

 

 

+45 61 60 54 07

Følg os

Vil du være medlem? 

Har du lyst til at være medlem i vores forening? Klik på knappen nedenfor og udfyld formularen.