Niels Bjerre Poulsen - 27/10 kl. 19:00
Otte år med Obama - hva´ nu?
Sct Knuds Gymnasium

     
 

Niels Bjerre-Poulsen er cand. mag. i historie og amerikanske studier fra Københavns Universitet og ph.d. i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara. Han underviser og forsker i amerikansk historie og politisk kultur på Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet.
Han er forfatter til en lang række bøger og artikler, altid med USA som omdrejningspunktet. Og så optræder han hyppigt i de danske medier og har de sidste 20 år givet mere end 1000 interviews og kommenteret politiske begivenheder i USA.
Faste seere på Deadline vil ikke være i tvivl om, hvem vi i aften skal møde.

Vi har været vidne til en vild valgkamp i forbindelse med opstillingen af præsidentkandidater i USA. Ikke mindst hos republikanerne. Til tider farceagtigt, til tider dybt alvorligt og – synes vi som danskere – også dybt foruroligende.

Men forstår vi altid amerikanerne?

I sit foredrag her få dage før den endelige og afgørende valgdag vil Niels Bjerre-Poulsen hjælpe os på vej. Han vil gøre status over Barack Obamas præsidentperiode, de senere års politiske udvikling i USA samt USA´s internationale rolle. Han vil også forsøge at belyse de mulige perspektiver efter det nært forestående præsident- og kongresvalg.