Lisbeth Filtenborg - 11/10 kl. 19:00
Fire generationers kvindeliv
Odense Friskole

     
 

Med udgangspunkt i sin egen slægts historie vil Lisbeth Filtenborg fortælle historien om kvindeliv gennem de sidste 100 år. Det er historien om den unge russiske gymnastiklærerinde, der sammen med sin familie måtte flygte fra Den Russiske Revolution i 1918, og som senere blev dansk præstekone i Sønderjylland.

Det er historier om kvinder, som har foretaget store og afgørende rejser - fra en rejse med postvogn op over Kaukasus bjergkæden med spædbørn i 1890´erne til en uges sejlads med en luksusliner tværs over Atlanterhavet i 1960´erne og en senere nonstop togrejse tværs over den canadiske prærie. Det er historien om skoleeleven, som oplevede den 11. september 2001 i hjertet af Berlin med spontane freds-demonstrationer med hundredevis af mennesker.

Disse kvindeliv vil i deres brogede mangfoldighed blive sat ind i en historisk ramme: Hvordan var det at være kvinde dengang? Hvordan er det at være kvinde i dag? Selvstændighed, kvindefrigørelse, uddannelse, arbejdsliv, ægteskab og børnefødsler er nogle af de temaer, der vil blive berørt i foredraget.

Lisbeth Filtenborg er cand. theol. fra Aarhus Universitet, tidligere højskolelærer på SeniorHøjskolen i Nørre Nissum, sogne- og studenterpræst i Gjellerup og de sidste fire år sognepræst ved Gauerslund Kirke ved Vejle.