Marianne Jelved - 3/11 kl. 19:00
At læse er at leve

Odense Valgmenighedskirke

     
 

"Litteraturen giver mening, indlevelse og perspektiv. Og den kan give den myndighed og selverkendelse, der kræves af et moderne, demokratisk menneske"

Således har tidligere kulturminister Marianne Jelved kort givet udtryk for værdien i at læse og udtalte i forbindelse med hendes hjertesag Danmark Læser kampagnen: "Jeg vil gerne fremhæve, at litteraturen er en vigtig del af vores kulturelle og demokratiske dannelse. Litteraturen giver plads til eftertænksomhed, nærvær og indlevelse, og den åbner for livsnerven i vores demokrati - samtale og dialog" En udtalelse mange - især læsekredsdeltagere - vil være enige i. Marianne Jelved arbejder målrettet og hårdt på at fremme især læsning af skønlitteratur, ligesom hun også står bag Tænketanken Fremtidens Biblioteker.

Hvordan åbner litteraturen vort blik for andre menneskers vilkår, kultur og den verden, vi lever i?

I litteraturens verden møder man fantasi og virkelighed side om side. Ofte kan det være vanskeligt at adskille og vurdere, hvad er hvad? Men uanset hvad og hvordan man læser, bringer en bog os altid nye impulser og indsigt i andre miljøer, kulturer, etik, politik m.m.

I litteraturen åbnes øjnene for den brogede verden, vi alle er en del af. Værdifuldt og udviklende for enhver af os. Aftenens foredrag er lagt i kyndige hænder, så vi kan alle glæde os.