Torsten Johannessen - 9/12 kl 19:00
Adventsmøde - et myndigt folk

Odense Friskole

     
 

Torsten Johannessen formand for Grundtvigsk Forum og tidligere leder af Odense Friskole har givet sit foredrag titlen: Et myndigt folk.
Med udgangspunkt i Grundtvigs tanker om folk og folkelighed forholder Torsten Johannessen sig til den omsiggribende individualisering og dens betydning for det nationale fællesskab.

Efter foredraget læser Torsten Johannessen en julefortælling af Selma Lagerlöf.

 

Torsten Johannessen er født i København og uddannet lærer på Københavns Dag- og Aftenseminarium. Han har arbejdet på en kostskole for handicappede nær København og som pædagogisk leder af Pederstrup Kostskole på Lolland. Herefter blev det til lederjobbet på Forlev Friskole ved Slagelse, inden han i 1982 kom til Odense Friskole.
Torsten Johannessen har sat sine tydelige aftryk på 3 fronter: Det pædagogiske, det kirkelige og det socialpædagogiske. Han har været formand for familieplejen i Danmark og næstformand i Børnesagens Fællesråd, formand for Den Frie Lærerskole i Ollerup og i bestyrelsen for Fyns Pædagogseminarium.


Som formand i Grundtvigsk Forum skal Torsten Johannessen samle trådene i det folkelige Danmark. En af de helt aktuelle opgaver er: Hvordan skal folkekirken se ud i fremtiden?