Mads Rykind-Eriksen - 6/10 kl 19:00
Skæbnefortællinger
Odense Fagskole

     
 

Højskoleforstander Mads Rykind-Eriksen, Rødding Højskole vil præsentere os for tre medrivende og gribende skæbnefortællinger.

 

Mads Rykind-Eriksen er uddannet cand.mag. i historie og filosofi, og han har desuden læst på Journalistuddannelsen i Århus. Han har bl.a. været ansat på Båring Højskole og Ry Højskole sammen med sin hustru Anja. Siden 2007 har parret med stor iver og flid forsøgt at redde og videreføre Rødding Højskole - et projekt vi følger med stor interesse.

 

Den første fortælling - ”Fra tysk flygtning til dansk sydslesviger” handler om Erna Duggen, der som barn i de sidste måneder af 2. verdenskrig flygter fra Polen, og vi følger, hvordan hun kommer videre til Østtyskland og ender i Sydslesvig.

 

Herefter følger fortællingen om en russisk soldat, der oplever krigen fra den anden side ved deltagelsen i slaget ved Stalingrad og hans efterfølgende march til Berlin. De to fortællinger bindes sammen, når foredragsholderen fortæller om sin oplevelse af mindehøjtideligheden for Danmarks befrielse den 4. maj 1985 på Rådhuspladsen i København.