Jon Bloch Skipper - 28/1 kl 19:00
Monarkiet i Danmark -

fortid, nutid og fremtid
Odense Friskole

     
 

Jon Bloch Skipper, der vil belyse emnet, er uddannet cand. mag. i historie fra Syddansk Universitet med kongehusets historie som speciale. Han har gennem de seneste 4 år skrevet flere bøger om emnet - senest bestselleren ”Tre søstre. Samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie”. Derudover har han bl.a. skrevet ”Den der har evnen” og Udenrigsminister. Seks politiske portrætter” samt redigeret og bidraget til flere bøger om Danmarks historie.

Jon Bloch Skipper er nu tilknyttet Billed-Bladet som redaktør af den kongelige brevkasse og arbejder desuden som redaktør i fagbogsredaktionen på Gads Forlag. Han optræder jævnligt på TV og i dagspressen som royal ekspert, og han kommenterer kongelige begivenheder på bl.a. TV2, TV2 News og Danmarks Radio.

Siden november 1863 har den glücksborgske slægt siddet på Danmarks trone. Fire konger og én dronning har regeret de seneste 147 år og på hver deres måde formet kongehuset som institution og monarkiet som styreform. Hver især prægede de rollen som nationalt samlingssymbol, men rollen og deres samtid prægede også dem. Der vil blive fokuseret på de glücksborgske monarker Christian IX, Frederik VIII, Christian X, Frederik IX og Margrethe II, på deres succeser og fiaskoer, tilvalg og fravalg. Jon Bloch Skipper vil give en vurdering af, hvilken funktion kongehuset udfylder i dagens Danmark og hvilken rolle, det kan få i fremtiden med Frederik og Mary ved roret.